Een voorbeeld Sollicitatiebrief matroos. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede matroos sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Harderwijk, 15 november 2018)

Betreft: vacature matroos

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte meneer Keizer)

Naar aanleiding van uw advertentie in het dagblad van Harderwijk stuur ik u deze brief en wil ik u aangeven dat ik belangstelling heb voor de functie van matroos.

Mag ik mij voorstellen : Ik ben René Admiraal, 19 jaar en woonachtig te Harderwijk.
In juli 2014 heb ik mijn Middelbare Opleiding afgerond en daarnaast heb ik gelijktijdig mij matrozendiploma behaald.
Al van kinds af aan wist ik wat ik later wilde gaan worden en dat is matroos. Ik ben enorm gemotiveerd om bij uw rederij aan de slag te gaan als matroos. Tijdens mijn opleiding matroos ben ik meerdere keren bij u aan boord geweest en heb ik verschillende werkzaamheden onder toeziend oog mogen uitvoeren.

Ik weet van mezelf dat ik een enorm groot verantwoordelijkheidsgevoel heb en dat ik enorm flexibel, collegiaal en representatief ben. Als matroos is collegiaal zijn enorm belangrijk, want alle werkzaamheden zijn in teamverband.
Ik ben zeer enthousiast in de functie die er bij u vrij komt en wil mij hier graag voor inzetten. Ik ben immers een geboren matroos.

Graag zou ik door u worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, zodat ik mijn motivatie en vergaande interesse u mondeling kan toelichten. Voor persoonlijke informatie over mijn diploma’s, cursussen en andere werkervaringen verwijs ik u graag naar het bijgevoegde curriculum vitae. Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip