Een voorbeeld sollicitatiebrief productiemedewerker. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede productiemedewerker sollicitatiebrief  te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Hardenberg, 06 februari 2020)

Betreft: vacature productiemedewerker

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte mevrouw Fontijn)

In het vakblad Werken viel mijn oog op uw advertentie voor de functie van productiemedewerker.
Tijdens het lezen van de advertentie en de bijbehorende functieomschrijving werd ik direct razend enthousiast. Dit was voor mij de aanleiding om te solliciteren naar de functie van productiemedewerker bij uw bedrijf.
Middels deze brief wil ik mij dan graag aan u voorstellen als geschikte kandidaat.

Tot december 2013 heb ik gewerkt als productiemedewerker bij een bedrijf dat onderdelen produceert voor de auto industrie, maar door tegenvallende cijfers binnen de auto branche werd mijn arbeidscontract ontbonden. Ik heb altijd met ontiegelijk veel plezier het werk uitgevoerd en het ontbinden van mijn arbeidscontract kwam ondanks dat het eraan zat te komen als een regelrechte klap. Doordat ik al enige ervaring heb als productiemedewerker ben ik van mening dat ik met enige scholing direct aan kan sluiten bij uw productiewerk.

Het lijk mij een hele eer om voor uw bedrijf aan de slag te kunnen als productiemedewerker. Ik ben in het bezit van de gevraagde diploma’s en daarnaast bezit ik een BHV en EHBO diploma. Mijn handen jeuken om weer aan de slag te kunnen gaan als productiemedewerker en ik wil graag de uitdaging aangaan om bij uw bedrijf te komen werken.

Als u zou vragen hoe ik mezelf zou omschrijven zou ik de volgende woorden gebruiken; harde werker, leergierig, flexibel, enthousiast, eerlijk en doorzettingsvermogen. Ik hou van doorpakken om zo de gestelde aantallen te halen.
Verder wil ik mezelf altijd blijven door ontwikkelen en ik ben flexibel ingesteld, dus de verschillende diensten zoals staat vermeld in de advertentie zullen niet voor problemen zorgen. Daarnaast vindt ik het belangrijk om altijd eerlijk te zijn, zowel naar mijn collega’s toe als naar mijzelf.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd omtrent mijn sollicitatie voor de openstaande vacature. Voor aanvullende informatie verwijs ik u naar mijn Curriculum Vitae. Graag zou ik u mijn cv en motivatie in een persoonlijk gesprek willen toelichten.

Ik zie graag uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip