Een voorbeeld sollicitatiebrief assistent makelaar. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede assistent makelaarsollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Amsterdam, 28 maart 2018)

Betreft: vacature assistent makelaar

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte heer Keizer)

Middels deze sollicitatiebrief wil ik u laten weten dat ik grote interesse heb in de vacature die u momenteel open heeft staan. Graag zou ik dan ook willen solliciteren naar de functie van assistent makelaar bij Van der Zandt Makelaardij.
Na het zien van uw vacature op de website van Baan voor U heb ik direct mijn laptop gepakt om de sollicitatie te schrijven.

Mijn naam is Jan Jansen een 34-jarige vader van twee zoons. Ik ben woonachtig in Amsterdam en momenteel werkzaam als assistent makelaar bij Junior Makelaardij. Ik voer mijn werkzaamheden hier met veel plezier uit, maar kijk toch uit naar een nieuwe uitdaging. Dit heeft vooral te maken met het feit dat ik naar mijn mening meer uit mijn werk zou kunnen halen dan ik op dit moment doe. Hier is Junior Makelaardij eenvoudigweg te klein voor.

Alweer elf jaar geleden ben ik afgestudeerd aan het HBO en liep ik weg met het HBO diploma Vastgoed en Makelaardij. Na drie afwijzingen wegens een gebrek aan ervaring kreeg ik wel de kans om ervaring op te doen bij Junior Makelaardij.
Hier werk ik dan ook al tien jaar met veel plezier. Helaas wordt het werk minder en dit is zeker goed merkbaar in een kleine onderneming zoals Junior Makelaardij. Juist hierom ben ik nu toe aan de volgende stap, namelijk een baan binnen een grotere onderneming.

In het verleden heeft Junior Makelaardij vaker samengewerkt met uw onderneming. Hierdoor heb ik de mogelijkheid gehad ook nader kennis te maken met uw team van makelaars. Het contact is altijd aangenaam verlopen en ik denk dan ook dat ik uitstekend binnen dit team zou passen.

Ik werk met een focus op resultaat. Mijn liefde voor woningen helpt mij uiteraard bij het goed uitvoeren van mijn taken. Ik regel alles graag tot in het detail en zorg ervoor dat ik een meerwaarde biedt in de werksfeer. Uiteraard zou ik graag eens een sollicitatiegesprek bij u komen voeren. Ik hoop dan ook oprecht op een uitnodiging van uw kant.

Met vriendelijke groet,

Jan Jansen

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip