Een voorbeeld sollicitatiebrief schoorsteenveger. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede schoorsteenveger sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Koudekerker, 15 januari 2018

Betreft: vacature schoorsteenveger

Geachte meneer Steen,

Met deze brief wil ik graag informeren naar uw mogelijkheden om voor uw bedrijf aan de slag te gaan als schoorsteenveger. Als eerst wil ik u mededelen dat ik namens een oud-medewerker van u op de hoogte ben gesteld dat u mogelijk op zoek bent naar een schoorsteenveger.

Schoorsteenveger is een ambachtelijk beroep en dit heeft mij altijd enorm aangesproken. Dit is ook de reden dat ik de opleiding tot gezel schoorsteenveger heb gevolgd en met succes heb afgerond. Het is moeilijk om werk te vinden in deze branche en dat vind ik enigszins apart. Mensen weten niet hoe belangrijk het is om de schoorsteen elk jaar te laten inspecteren en te vegen. Ik heb enig onderzoek gedaan naar uw bedrijf en ik heb vernomen dat u hier exact hetzelfde over denkt.
Nu ik in het bezit ben van mijn diploma wil ik graag de arbeidsmarkt op om dit prachtige ambachtelijke beroep te kunnen uitoefenen.

Ik beschik over voldoende kennis en vaardigheden om alleen op pad te gaan en bij mensen thuis de schoorsteen te inspecteren en te vegen. Ik beschik tevens over genoeg kennis om mensen er van bewust te maken hoe belangrijk het is om jaarlijks de schoorsteen te laten vegen. Het onderhouden van schoorsteen gaat mij uitzonderlijk goed af ondanks dat ik nog maar recent mijn diploma gezel schoorsteenveger heb behaald. Ik ben heel nauwkeurig in mijn werk en voorzie de klant ten alle tijden van gedegen advies.

Al met al beschik ik over een ruime werkervaring voor een functie van schoorsteenveger. Voor mijn curriculum vitae verwijs ik u naar de bijlage die ik bijgesloten heb.
Uiteraard wil ik het een en ander graag toelichten in een mondeling gesprek.

In afwachting van uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip