Een voorbeeld sollicitatiebrief ambulance chauffeur. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede ambulance chauffeur sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Frans Houten
Watermolenweg 12
4012KL Wijk bij Duurstede
Tel 06-22216598

GGD Zuid West Utrecht
Wandelstraat 14
4023KP Utrecht

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de sollicitatiebrief

Betreft: vacature ambulance chauffeur

Geachte heer/mevrouw [indien bekend: vul hier de achternaam van je contactpersoon in],

Aan de hand van de vacature die ik ben tegen gekomen tijdens mijn zoektocht naar een baan als ambulance chauffeur heb ik besloten deze sollicitatiebrief te schrijven. Deze functie spreekt mij namelijk erg aan en ik ben van mening dat ik geschikt ben voor deze functie.

Een paar jaar eerder heb ik al als ambulance chauffeur gewerkt, maar aangezien er een andere uitdaging mijn pad kruiste had ik toentertijd besloten om deze uitdaging aan te gaan. Helaas is deze uitdaging niet geworden wat ik ervan had verwacht en ik zou dan ook graag weer de kans krijgen om als ambulance chauffeur te gaan rijden,

Hetgeen wat ik erg leuk vind aan deze functie is de combinatie van het vervoeren van patiënten en het assisteren van de hulpverleners. Het geeft mij voldoening om de patiënten de hulp te geven die ze nodig hebben.

Aangezien ik erg goed onder druk kan presteren is deze functie voor mij weggelegd en functioneer ik ook erg goed in deze functie. Verder zijn mijn communicatievaardigheden sterk ontwikkeld, waardoor ik ook erg goed ben in het communiceren met zowel de hulpverleners alsook de patiënt.

Om deze functie goed uit te kunnen oefenen ben ik in bezit van een MBO-diploma verpleegkundige en beschik ik over het rijbewijs B en C1. Mocht dit onvoldoende zijn dan ben ik bereid om de nodige cursussen te volgen om mijn vaardigheden nog verder te ontwikkelen.

Ik hoop dat u mij de kans wil geven om u te overtuigen van mijn geschiktheid in een persoonlijk gesprek. In de bijlage kunt u mijn  CV met de contactgegeven van mijn referenties.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

Frans Houten

Wat houdt het beroep in kijk op ambulance chauffeur

Advertentietip