Een voorbeeld sollicitatiebrief projectmanager. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede projectmanager sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Amsterdam, 25 april 2015)

Betreft: vacature projectmanager

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte meneer Van De Zee)

Op de website Indeed kwam ik met veel belangstelling de vacature van projectmanager bij de HEMA tegen. Middels dit schrijven wil ik mijn vergaande interesse in de functie van projectmanager kenbaar maken.

Graag stel ik mij voor: Ik ben Johan Schipper en ben 42 jaar.
Bij mijn huidige werkgever is er sprake van een reorganisatie en helaas ben ik één van de werknemers die het veld moet ruimen. Ik heb jarenlang gewerkt als projectmanager bij wooncoöperatie Stadion op de afdeling Onderhoud & Projecten.

Na jarenlange trouwe dienst ben ik nu dus genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. De HEMA spreekt mij enorm aan, want het is de bekendste, snelst groeiende en leukste retailer van Nederland.

Bij wooncoöperatie Stadion heb ik altijd gewerkt in een groot team. Dit team moest ik als projectmanager aansturen en dit ging mij altijd buitengewoon goed af. In de vacature vraagt u om HBO werk- en denkniveau, ik heb geen diploma op dit niveau maar door mijn werkervaring weet ik van mijzelf dat ik wel over HBO werk- en denkniveau beschik. Verder beschik ik over een enorme dosis overtuigingskracht en ben ik heel resultaatgericht en initiatiefrijk. Daarnaast beschik ik nog over goede communicatieve vaardigheden en ben ik flexibel ingesteld.

Het lijkt mij een enorme uitdaging om als projectmanager bij de HEMA aan de slag te gaan. In bijgevoegd curriculum vitae vindt u meer informatie over mijn opleidingen, diploma’s en werkervaringen. In een persoonlijk gesprek motiveer ik graag waarom ik gesolliciteerd heb bij de HEMA.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip