Een voorbeeld sollicitatiebrief gehandicaptenzorg. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede gehandicaptenzorg sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Lochem, 29 april 2019)

Betreft: vacature gehandicaptenzorg

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte mevrouw Van Laar)

Op het internet kwam uw advertentie voorbij en ik werd meteen razend enthousiast, omdat ik mij momenteel aan het oriënteren ben op de arbeidsmarkt voor een functie in de gehandicaptenzorg. Met heel veel belangstelling las ik uw advertentie aandachtig door voor een functie bij uw organisatie. Na het lezen van de advertentie ben ik mij direct gaan verdiepen in uw organisatie en ik werd alleen maar meer geïnteresseerd in de openstaande vacature. Via deze weg wil ik mij dan ook graag voorstellen en mijn vergaande interesse aan u kenbaar maken.

Doordat ik al veel werkervaring heb in de gehandicaptenzorg treft u in mij een persoon die de kennis en de vaardigheden al in huis heeft om goed te kunnen functioneren in de gehandicaptenzorg. Ik heb de afgelopen jaren gewerkt bij verschillende zorgboerderijen en woongroepen waar gehandicaptenzorg werd aangeboden. Ik heb hier gewerkt als algemene begeleider en daarnaast heb ik mensen voorzien van persoonlijke begeleiding. De gehandicaptenzorg spreekt mij aan omdat het werken met gehandicapten uitdagend is en omdat het gedrag van deze mensen niet altijd te voorspellen is.

Ik beschik naast mijn huidige werkervaring ook over een enorme dosis geduld en ben communicatief sterk, zowel in woord als in schrift. In de gehandicaptenzorg heb ik gemerkt dat deze vaardigheden een positieve bijdrage zijn. Ook beschik ik over een positieve houding en inlevingsvermogen om de patiënten zo goed mogelijk te kunnen begrijpen en ze te helpen waar nat nodig is.

Voor verdere persoonlijke informatie over mijn behaalde diploma’s en andere werkzaamheden verwijs ik u graag naar mijn curriculum vitae. Graag zou ik u in een persoonlijk gesprek een toelichting geven op mijn sollicitatie. Met belangstelling zie ik uw antwoord tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip