Een voorbeeld sollicitatiebrief leerkracht basisonderwijs. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede leerkracht basisonderwijs sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Sollicitatiebrief leerkracht basisonderwijs

Hendrik de Backer Willemkade 10 5689 KK Amsterdam

OBS Het Tuinpad
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 14 maart 2020

Betreft: sollicitatiebrief leerkracht basisonderwijs

Geachte heer, mevrouw,

Graag wil ik hierbij solliciteren naar de functie van leerkracht voor groep 6 bij OBS Het Tuinpad. Gisterenavond stond mijn buurman aan de deur met de vacature van uw basisschool in de hand. Ik heb niet hoeven twijfelen en ben direct begonnen met het schrijven van mijn sollicitatiebrief.

Ik zal mij eerst kort voorstellen. Mijn naam is Hendrik de Backer, een jongeman van 23 jaar net afgestudeerd om aan de slag te kunnen gaan als leerkracht in het basisonderwijs. Ik ben erg enthousiast om aan de slag te gaan. Als kind ben ik opgegroeid in Haarlem en heb ik zelf op Het Tuinpad gezeten. Het is altijd mijn droom geweest om aan de slag te gaan als leerkracht binnen de basisschool waarin ik zelf ben opgegroeid. Deze vacature komt dan ook als geroepen.

Enkele maanden geleden ben ik afgestudeerd aan de PABO. Tijdens mijn opleiding heb ik meerdere stages gelopen op drie basisscholen in Amsterdam en een middelbare school in Zaandam. Ik voel mij aanzienlijk beter thuis in het basisonderwijs. Na het afronden van mijn studie ben ik eerst twee maanden naar Canada gegaan om mijn vader te bezoeken die daar woonachtig is. Nu ben ik klaar om van start te gaan als fulltime leerkracht in het basisonderwijs.

Ik heb zelf al mijn basisschooljaren doorgebracht op Het Tuinpad en heb hier een fantastische jeugd gehad. Natuurlijk besef ik mij dat de school door de jaren heen wel veranderd is, maar ik kijk toch uit naar een bezoek aan de school om deze opnieuw te leren kennen in de functie van leerkracht.

Ik heb al veel ervaring opgedaan met mijn stageperiodes. Twee van mijn stages heb ik afgerond op de groepen zes, zeven en acht, waardoor ik ook in de bovenbouw ervaring opgebouwd heb. Ik kijk ernaar uit om de uitdaging nu fulltime aan te gaan. Ik hoop op een uitnodiging van uw kant voor een sollicitatiegesprek bij Het Tuinpad.

Met vriendelijke groet,

Hendrik de Backer

Bijlage CV

Op zoek naar meer sollicitatiebrieven onderwijs? klik hier

Advertentietip