Naast de populaire social media als Instagram en Facebook is LinkedIn niet meer weg te denken. Veel mensen die een baan hebben maken een account aan om via deze weg hun netwerk uit te breiden. LinkedIn is een populair netwerk wat steeds groter er belangrijker wordt. Sinds een paar maanden is het ook mogelijk om via LinkedIn te solliciteren. Hieronder helpen wij u op weg hoe u het beste kunt solliciteren via LinkedIn.Solliciteren via LinkedIn

LinkedIn is het juiste netwerk wat je kan gebruiken om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Veel mensen zijn lid van dit netwerk en je kan doormiddel van een bericht heel veel mensen tegelijkertijd infomeren dat je op zoek bent naar een nieuwe baan.
Niet alleen je eigen contacten maar ook recruiters zoeken op LinkedIn naar mensen die een nieuwe baan zoeken.
De vraag is dan wel waar moet u op gaan letten als u gaat solliciteren via LinkedIn?

Hoe solliciteren via LinkedIn?
Het belangrijkste is dat u uw profiel zo goed mogelijk invult. Zorgt ervoor dat u uw werkervaring en contactgegevens kloppen. Zorg voor een goede zakelijke foto ( geen vakantiefoto) en een goed intro. Hierdoor zal uw LinkedIn pagina sneller opvallen.
Daarnaast is het belangrijk dat u een groen vinkje zet bij ‘career opportunities’.
Zo kunnen recruiters je nog sneller vinden.

Uw LinkedIn pagina is een soort CV. Als u uw pagina goed invult en het liefst ook nog een paar aanbevelingen erin wordt uw pagina snel gevonden door Google. Hoe meer aanbevelingen door uw oud collega’s hoe sneller u gevonden wordt.

Op het moment dat u uw bericht in uw netwerk gaat plaatsen gaat u reacties krijgen uit uw netwerk maar ook van de recruiters. Deze mensen speuren elke dag LinkedIn af op zoek naar de juiste kandidaten voor de openstaande vacatures.

Mochten ze uw profiel interessant genoeg vinden dan nemen ze, doormiddel van een privé bericht, contact met u op. Op deze manier bestaat de kans dat u een vacature aangeboden krijgt. Hou er wel rekening mee dat de kans bestaat dat u een baan aangeboden die totaal andere is dan wat u nu doet. Dit bied ook weer kansen.

Kort samengevat
Zorg ervoor dat uw profiel volledig ingevuld is;
Vink het vakje ‘career opportunities’ aan;
Zorg voor een goede zakelijke foto;
Zorg voor aanbevelingen.

Laat LinkedIn het werk voor uw doen. Daar is het zakelijke platform ook voor!

Ook interessant  videosolliciteren. Klik hier voor meer informatie

Advertentietip