Een voorbeeld sollicitatiebrief voor de logistiek medewerker. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede logistiek medewerker sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Amsterdam, 14 maart 2018

Betreft: sollicitatie logistiek medewerker

Geachte heer, mevrouw,

Middels deze brief wil ik solliciteren naar de functie logistiek medewerker bij Van Hamelen Transport. Uw vacature wordt vermeld op de website van Jobs on the Road en trok mij direct aan. Vooral het feit dat u voornamelijk zoekt naar een heftruckbestuurder past precies binnen mijn beeld van de ideale baan.

Ik ben Pieter de Boer, 25 jaar en woonachtig te Amsterdam. Na mijn logistieke opleiding aan het MBO ben ik bij PoolMate gaan werken als magazijnmedewerker. De onderneming heeft mij de kans geboden om mij verder te ontwikkelen door diverse cursussen te volgen. Hier heb ik onder meer ook mijn heftruck- en reachtruck certificaat behaald.

Helaas staat PoolMate op het punt om te gaan verhuizen naar Groningen. Mij is de kans geboden om mee te verhuizen naar deze stad, echter, ik ben niet enthousiast over het idee om in het noorden van het land te gaan wonen. Dit betekent voor mij tot mijn spijt dat ik afscheid van het bedrijf zal moeten nemen, waardoor ik vanaf volgende week zonder baan kom te zitten. In mijn jaren bij PoolMate heb ik ontdekt dat het besturen van een heftruck mij veel plezier geeft. Juist daarom spreekt uw vacature mij zo aan.

Bij PoolMate werk ik met een leuk team en ik word binnen het team gezien als de persoon die serieus is, maar ook altijd in is voor een grap op zijn tijd. Ik ga goed met mijn verantwoordelijkheden om en kan gericht werken. Uw vraagt een jarenlange ervaring in het besturen van hef- en reachtrucks, en ook aan deze eis kan ik goed tegemoet komen. Uiteraard zou ik uw team graag weer aanvullen tot een volledig team dat goede prestaties neerzet.

Ik kan optimaal met de heftruck en de reachtruck overweg en heb veel ervaring in het rijden in smalle paden en kleinere ruimten. Daarnaast kan ik goed laden en lossen, maar heb ik ook ervaring in het orderpicken en verzendklaar maken van pallets. Door mijn open instelling en de neiging tot perfectionisme denk ik dat ik een uitstekende aanvulling op uw team ben. Uiteraard zou ik dit graag eens toelichten tijdens een sollicitatiegesprek.

Met vriendelijke groet,

Pieter de Boer

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip