Een voorbeeld sollicitatiebrief hovenier. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede hovenier sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Biddinghuizen, 18 augustus 2018)

Betreft: vacature hovenier

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte meneer Schonewille)

Afgelopen donderdag 15 augustus jl. las ik met veel belangstelling uw advertentie voor hovenier op een internetvacaturebank.
Na het aandachtig lezen van de advertentie en de bijbehorende functieomschrijving heb ik direct telefonisch contact gezocht met u en naar aanleiding van ons prettig verlopen telefoongesprek ben ik begonnen met het opstellen van deze sollicitatiebrief.
Middels dit schrijven wil ik u nogmaals mijn vergaande interesse laten blijken voor de openstaande vacature.

In het telefonisch onderhoud van donderdag heb ik u al aangegeven dat ik jarenlang gewerkt heb bij Botuina hoveniers en dat ik geen contract verlenging heb gekregen. Ik heb jarenlang met enorm veel plezier gewerkt bij dit hoveniersbedrijf en ik zou ook graag direct weer aan de slag gaan als tuinman. Ik was ook blij verrast bij het treffen van uw openstaande vacature voor hovenier.

Mijn groene vingers jeuken om weer aan de slag te gaan en u zocht een hovenier  die gemotiveerd is en een toevoeging zou zijn voor het bestaande team. Ik heb veel kennis over alles in en rondom de tuin en ik ben in het bezit van een geldig rijbewijs C waardoor ik ook een graafmachine mag besturen. Uw hoveniersbedrijf spreekt mij aan omdat u tuinen op maat maakt en ook siertuinen onderhoudt. Met mijn jarenlange werkervaring en kennis zou ik niet misstaan in uw team en ook als het om een zelfstandige klus gaat kunt u mij met alle vertrouwen er naar toesturen om de klus te klaren. Ik beschik over een enorme hoeveelheid doorzettingsvermogen en ik ben ten alle tijden flexibel inzetbaar.

Voor verdere persoonlijke informatie over mijn opleidingen en mijn werkervaringen wil ik u graag verwijzen naar mijn curriculum vitae. Graag kom ik in een persoonlijk gesprek een toelichting geven op mijn sollicitatie en curriculum vitae.
Ik zie uw reactie met veel belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip