Een voorbeeld sollicitatiebrief assistent ploegleider . Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief voor assistent ploegleider te kunnen schrijven.

Advertentietip

Faye de Zwart
Koninginneweg 23
4567 FG Amsterdam

Beckland Voedingsmiddelen
Havenstraat 22 7890 BC Amstelveen

Amsterdam, 12 december 2018

Betreft: sollicitatiebrief assistent ploegleider

Geachte heer, mevrouw,

Graag wil ik hierbij solliciteren naar de functie van assistent ploegleider bij Beckland Voedingsmiddelen. Ik heb uw vacature gelezen in het dagblad van afgelopen vrijdag en hierop heb ik besloten direct een sollicitatiebrief te schrijven.

Mijn naam is Faye de Zwart, ik ben 31 jaar en ik woon in hartje Amsterdam. Op dit moment werk ik als ploegleider bij Gazenfrees Groenten en Fruit. Dit werk voer ik met veel plezier uit, maar helaas wordt het aantal ploegen van drie stuks teruggebracht naar twee, waardoor mijn functie komt te vervallen. Ik kan wel binnen de onderneming blijven werken als allround medewerker, maar ik zou toch graag als ploegleider werkzaam blijven. Vandaar dat ik blij verrast werd door uw advertentie, waarmee u zoekt naar een assistent ploegleider.

Na de middelbare school ben ik naar de hotelschool gegaan en deze heb ik met diploma afgerond. Ik had dan ook de ambitie om een eigen hotel te starten. Na mijn opleiding ben ik bij Hotel de Zwaan terecht gekomen als receptioniste. Deze baan heb ik twee jaar lang aangehouden en in deze periode kwam ik erachter dat het werken met voedingsmiddelen mij aanzienlijk beter lag. Hierop ben ik gaan solliciteren en zo ben ik uiteindelijk in mijn huidige baan gerold. Ik kwam de onderneming binnen als allround medewerker en heb mijzelf door de jaren heen omhooggewerkt door meerdere cursussen te volgen.

Uw vacature spreekt mij aan, omdat ik mijn droombaan heb gevonden in deze functie. Ik heb inmiddels vier jaar ervaring opgebouwd als ploegleider en ik ben hiervoor al twee jaar actief geweest als assistent ploegleider. Hierdoor ben ik goed bekend met alle werkzaamheden en kan ik mij gemakkelijker aanpassen binnen de onderneming op de betreffende functie.

Ik denk dat ik mij goed zou kunnen bewijzen binnen uw onderneming en zou dan ook graag de kans krijgen om dit te bewijzen.
Uiteraard kom ik graag eens langs om mijn schriftelijke sollicitatie mondeling toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

Faye de Zwart

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip