Een voorbeeld sollicitatiebrief medewerker Secretariaat. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede medewerker Secretariaat sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Sollicitatiebrief medewerker Secretariaat

Margreet de Winkel
Postcodestraat 12
5989JJ Oldenzaal
06-59898559

Gemeente Hengelo
t.a.v. Mevrouw Nijkrake
Slingerpad 999a
1595UU Enschede

Oldenzaal, 11 Maart 2021

Betreft: sollicitatiebrief medewerker Secretariaat

Geachte mevrouw Nijkrake,

Via kennissen heb ik vernomen dat er binnenkort weer een functie vrij komt voor medewerker Secretariaat. Graag zou ik voor deze functie in aanmerking willen komen.

Ondanks dat ik niet meer werkzaam ben als medewerkers Secretariaat, heb ik wel een hoop ervaring opgedaan enkele jaren geleden. Ik heb namelijk al eerder de eer gehad om deze functie te bekleden. Helaas moest ik er weer afstand van doen, aangezien ik slechts een vervanger was. Toch heb ik altijd de wens gehad om weer als medewerker Secretariaat te werk te gaan. Ik hoop dan ook dat u mij deze kans wilt geven.

Hetgeen dat me erg aanspreekt in deze functie is het administratieve karakter. Ik vind het erg leuk om de administratie zo goed mogelijk te regelen en manieren te vinden waarop ook andere mensen de juiste stukken relatief makkelijk terug kunnen vinden. Verder is het telefoneren voor mij geen enkel probleem. Ook als er problemen zijn, sta ik stevig in mijn schoenen. Ik kan op een vriendelijke, maar wel dwingende manier van me afbijten waardoor mensen vaak meteen weten wat ze aan me hebben. Ook dit schept vaak duidelijkheid, waardoor het samen werken met mensen mij vaak erg gemakkelijk af gaat.

Ik ben erg precies in mijn werk en vind ik het belangrijk dat het werk dat ik af leveren van goede kwaliteit is. Ik controleer mijn werk dan ook regelmatig, om te voorkomen dat er fouten worden gemaakt. Mocht ik er niet tevreden over zijn, dan ga ik net zo lang door totdat ik er wel tevreden mee kan zijn. Verder ben ik vrij positief ingesteld en probeer dit ook altijd over te brengen naar mijn andere medewerkers. Ik vind het belangrijk dat ook andere mensen lekker in hun vel zitten aangezien dit de werksfeer ook vaak ten goede komt.

Ik hoop dat u mij uitnodigt voor een persoonlijk gesprek, waarin ik het een en ander nog nader toe kan lichten. Voor vragen over mijn werkverleden verwijs ik u naar mijn curriculum vitae waar u nog wat referenties kunt vinden.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

Margreet de Winkel

Meer leren over hoe u sollicitatiebrieven moet schrijven? kijk hier

Advertentietip