Een voorbeeld sollicitatiebrief optometrist. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede optometrist sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Sollicitatiebrief optometrist

Erik de Winter Hendrikskade 12 1234 AA Amsterdam

Straatman Optometrie
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 14 maart 2019

Betreft: sollicitatiebrief optometrist

Geachte heer, mevrouw,

Graag zou ik hierbij willen solliciteren naar de functie van optometrist bij Straatman Optometrie. Uw vacature werd gisteren gepost op Facebook en ik heb direct de gegevens genoteerd om te kunnen solliciteren.

Ik zal mij eerst kort voorstellen. Mijn naam is Erik de Winter, ik ben 24 jaar en woonachtig in Amsterdam. Momenteel ben ik werkzaam als opticien bij Breugelman Brillen in Zaandam. Ik heb het hier goed naar mijn zin, maar ik wil toch meer doen op het gebied waar ik voor gestudeerd heb, namelijk in de optometrie.

Ik heb de Hbo-opleiding Optometrie gevolgd aan de universiteit in Leiden. Na deze opleiding ben ik hard op zoek gegaan naar een baan als optometrist, maar dit bleek niet eenvoudig. Uiteraard wilde ik ook niet werkloos blijven, waardoor ik ervoor heb gekozen om bij een opticien te gaan werken. Dit werk bevalt mij uitstekend, maar ik ben toch altijd uit blijven kijken naar een baan die beter aansluit bij mijn opleiding. Daarom werd ik ook direct enthousiast bij het zien van uw vacature.

In uw Facebook post geeft u aan dat u zoekt naar een jonge, enthousiaste en ambitieuze optometrist. Ik denk dat deze beschrijving perfect bij mij past. Het voelt dan ook alsof de advertentie voor mij geschreven is, en dat gebeurt mij zeker niet snel. Op basis van uw vacature denk ik dat ik werkelijk geknipt ben voor de functie.

Als opticien heb ik natuurlijk meer ervaring op kunnen doen in het vak. Als optometrist heb ik uitsluitend praktijkervaring door de stageadressen die ik heb gehad. Binnen mijn opleiding heb ik in totaal ruim een jaar aan stages gelopen, bij twee verschillende ondernemingen. Beide ondernemingen zijn bereid om op te treden als referentie, indien u dit nodig acht.

Ik zou graag eens langs komen op uw locatie voor een nadere kennismaking en een gericht sollicitatiegesprek.
Uiteraard hoop ik dat u mij de uitdaging wil bieden die ik zoek.

Met vriendelijke groet,

Erik de Winter

Advertentietip