Een voorbeeld sollicitatiebrief ziekenverzorgende. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede ziekenverzorgende sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Kiona van de Laan
Heelweg 89
3499 AP Hoogeveen

Verzorgingshuis de Lelie
t.a.v. mevrouw Specht
Steen kampenweg 99
7989 KW EMMEN

Emmen, 04 maart 2019

Betreft: Sollicitatiebrief ziekenverzorgende

Geachte mevrouw Specht,

Momenteel ben ik mij aan het oriënteren op de arbeidsmarkt voor een functie als ziekenverzorgster. Ik las dan op op uw internetsite de openstaande vacature bij uw verzorgingstehuis. Ik heb direct na het lezen van de vacature uw internetsite aandachtig doorgenomen en ik heb daar al aardig wat informatie verkregen over uw verzorgingstehuis. Na alle informatie werd ik nog enthousiaster en uw werkwijze spreekt mij ook bijzonder aan. Met deze sollicitatiebrief wil ik u kenbaar maken dat ik enorm geïnteresseerd ben in de vacature van ziekenverzorgster.

Ik heb al de enige werkervaring in de zorg en heb bij meerdere zorginstellingen gewerkt, hierdoor beschik ik over de gevraagde werkervaring. De zorg spreekt mij enorm aan want je bent elke dag met mensen bezig die het enorm waarderen dat ze verzorgd worden, omdat zij hiervan zo afhankelijk zijn. Ik heb naast mijn beschikbare werkervaring ook de gevraagde diploma’s in bezit om te kunnen en mogen functioneren als ziekenverzorgster.

Ik beschik naast het boven genoemde ook over goede communicatieve vaardigheden en ik ben een enorme doorzetter. In de zorg sector heb ik gemerkt dat een positieve houding en inlevingsvermogen in de patiënten enorm wordt gewaardeerd en ik vind dit dan ook uitermate belangrijk. Uw organisatie zal dit dan ook van mij kunnen verwachten terwijl ik patiënten verzorg met de zorg die ze nodig hebben.

Graag zou ik in een gesprek met u willen hebben om mijn open sollicitatie toe te lichten. Meer informatie wie ik ben en wat ik allemaal gedaan hebt kunt u vinden in mijn bijgevoegde curriculum vitae.

Met vriendelijke groet,

Kiona van de Laan

Bijlage: curriculum vitae

Meer informatie over dit beroep klik hier

 

Advertentietip