Een voorbeeld sollicitatiebrief verkoopmedewerker. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief verkoopmedewerker te kunnen schrijven.

Advertentietip

Wim van Houten
Kerkstraat 12
5978 PO Eindhoven

Verkoopkantoor Lange Leegte
t.a.v. meneer Zandstra
Willem 2 straat 2
4596 LO Tilburg

Eindhoven, 04 december 2020

Betreft: vacature verkoopmedewerker

Geachte meneer Zandstra,

Met veel interesse las ik in het dagblad de Telegraaf van 30 november jl. de vacature voor de functie van verkoopmedewerker.
Na ons telefoongesprek wil ik u middels deze sollicitatiebrief mijn interesse tonen voor deze openstaande functie van verkoopmedewerker.

De functie van verkoopmedewerker bij uw bedrijf spreekt mij aan en past bij mijn ontwikkeling als verkoper. Ik heb gehoord dat uw bedrijf goede persoonlijke verkoopstrategie hanteert en dat is de belangrijkste reden waarom ik u deze sollicitatiebrief  naar u toe stuurt. Ik denk mij persoonlijk verder te kunnen gaan ontwikkelen als verkoopmedewerker in de door u aangeboden functie. In ons telefoongesprek heb ik u aangegeven dat ik momenteel werkzaam ben voor een verkoopbedrijf dat zich richt op het verkopen van planten via internet, maar ik ben het beste op mijn plek als ik één op één met een klant spreek.

Bij mijn huidige werkgever werk ik wel met plezier maar ik mis de uitdaging in het vak als verkoopmedewerker zijnde. Ik heb vergaande interesse in de functie van verkoopmedewerker bij uw bedrijf en heb ik denk de juiste persoon te zijn die voldoet aan de omschrijving. Het taken pakket dat u heeft omschreven in de vacature heb ik al wel ervaring mee bij mijn huidige werkgever.

In mijn werk ben ik heel nauwkeurig, vriendelijk en ik zorg ervoor dat mijn klanten de beste service krijgen bij de verkoop. Ik heb als baliemedewerker altijd zelfstandig gewerkt maar ik zou het wel prettig vinden als er ervaringen worden gedeeld met mede verkopers. Daarnaast beschik ik over uitstekende communicatieve vaardigheden. Verder beheers ik naast de Nederlandse taal ook de Engelse en Franse taal.

Voor meer persoonlijke informatie over mijn opleidingen, referenties en mijn werkervaringen verwijs ik u graag naar mijn curriculum vitae. In een persoonlijk gesprek zal ik graag nog een keer toelichting willen geven op mijn sollicitatie. Ik zie uw reactie met veel belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Wim van Houten

Bijlage: curriculum vitae

Lees ook eens de sollicitatiebrief verkoopmedewerker

Advertentietip