Een voorbeeld sollicitatiebrief Java software developer. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Amsterdam, 27 mei 2018)

Betreft: vacature Java software developer

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte mevrouw van Rhijn)

Zaterdag 25 mei jl. heb ik telefonisch contact met u gehad over de openstaande vacature die ik las in het Algemeen Dagblad. In de advertentie gaf u aan opzoek te zijn naar een Java software developer. Na ons prettig verlopen telefoongesprek heb ik direct besloten om mijn vergaande interesse via een sollicitatiebrief te laten blijken. Via deze brief wil ik mij graag voorstellen als serieuze kandidaat voor de functie van Java software developer bij uw bedrijf.

In augustus 2010 ben ik afgestudeerd en ben ik per direct aan de slag gegaan als softwareontwikkelaar. Ik heb echt een passie voor coderen en wil graag verder doorgroeien op het gebied van softwareontwikkelaar. De functie van Senior Java software developer zal mij dan ook heel goed passen in mijn loopbaan. Ik heb reeds een aantal jaren ervaring en ben klaar om de volgende stap te maken.

Ik ben leergierig en enthousiast ingesteld, zo kan ik heel goed zelfstandig programmeercodes verwerken maar ik kan ook goed in teamverband coderen om samen ervoor te zorgen dat de juiste visie en kwaliteit behaald wordt. Ik ben kan mij communicatief goed verwoorden in meerdere talen, Nederlands, Duits, Spaans en Engels. Verder ben ik creatief ingesteld en  ben ik altijd zeer kritisch over mijn eigen werkzaamheden.

In bijgevoegd curriculum vitae vindt u meer informatie over mijn opleidingen, diploma’s en werkervaringen. In een persoonlijk gesprek motiveer ik graag waarom ik gesolliciteerd heb bij uw bureau. Tevens vindt u in de bijlage een gedeelte van mijn portfolio, zodat u kunt zien wat ik de afgelopen jaren als softwareontwikkelaar allemaal heb gedaan.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlagen:         curriculum vitae – portfolio

Advertentietip