Een voorbeeld sollicitatiebrief restaurant kok. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam
Adres
Postcode en WOONPLAATS

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS

Breda, 04 Oktober 2018

Betreft: vacature Restaurant kok

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte meneer Blijker)

Op uw website kwam ik de vacature tegen voor de functie van horeca kok in uw restaurant. Bij het lezen van de functie omschrijving wist ik onmiddellijk dat deze functie van horeca kok precies is wat ik zoek als kok zijnde. Ik wil mij dan ook voorstellen als kandidaat voor de openstaande vacature van horeca kok in uw restaurant middels deze sollicitatiebrief.
Ik heb meerdere jaren werkervaring als kok in de horeca en dan voornamelijk in de grootkeuken. Op dit moment ben ik al een aantal jaren werkzaam als kok in het restaurant het Paard waar ik veel werkervaring heb opgedaan. De werkervaring die ik zoal als kok heb zijn; zorg dragen voor de inkoop, leidinggeven aan de hulp koks, het bewaken van de kwaliteit van het eten en het verzorgen en samenstellen van de menukaart. Daarnaast zijn er nog veel meer werkervaringen en kwaliteiten die ik heb opgedaan de afgelopen jaren.

In het restaurant waar ik op heden werkzaam ben heb ik mij zelf kunnen ontwikkelen in alle vaardigheden om een echt horeca kok te zijn en daarnaast heb ik mij ontwikkeld op het gebied van leidinggeven in de keuken als kok zijnde. In mijn huidige functie vind ik op dit moment geen verdere uitdagingen en daarom vind ik nu het juiste moment om te solliciteren bij u als horeca kok. Persoonlijke ontwikkeling en uitdaging vinden als kok vind ik belangrijk en ik weet zeker dat ik bij uw restaurant weer de uitdaging zal gaan vinden en mij persoonlijk nog verder kan gaan ontwikkelen.

In de keuken staan en het klaar maken van alle gerechten is mijn passie en dan te horen en zien dat de gasten ervan genoten hebben maakt je als kok zijnde trots en blijVoor verdere persoonlijke informatie over mijn behaalde diploma’s en andere werkzaamheden verwijs ik u graag naar mijn curriculum vitae. Graag zou ik u in een persoonlijk gesprek een toelichting geven op mijn sollicitatie.

Met belangstelling zie ik uw antwoord tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip