Een voorbeeld  Open sollicitatiebrief. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede open sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Vanessa Vonk
Lingendijk 458a
7895RR Vlaardingen

KPN klantenservice
t.a.v. de heer van Leeuwen
telefoonstraat 44
2300HU Amersfoort

Vlaardingen, 19 september 2019

Betreft: open sollicitatie

Geachte heer van Leeuwen,

Op het internet kwam ik uw website tegen en hoewel er op dit moment geen openstaande vacatures zijn voor een plek in uw bedrijf, wil ik mij middels deze open sollicitatie brief graag aan u voorstellen en mijn enthousiasme en motivatie aan u kenbaar maken. Een functie op de serviceafdeling sluit naadloos aan op mijn vooropleiding en mijn werkervaringen.

Er werkt bij uw bedrijf ook een bekende van mij op de serviceafdeling, namelijk Ewald Broekhuis. Ewald heeft meerdere keren mij aangespoord om een sollicitatiebrief aan u te schrijven. Wat mij vooral aansprak in de verhalen van Ewald zijn alle positieve berichtgevingen over de gehele organisatie. Middels deze open sollicitatie wil ik u kenbaar maken dat ik graag voor een functie in aanmerking wil komen, zodra u een functie open heeft staan of wanneer u extra werknemers kunt gebruiken.

Nu ik kenbaar heb gemaakt dat ik graag in aanmerking kom voor een functie in uw organisatie vraagt u zich natuurlijk af wat ik u kan bieden. Ik heb meerdere jaren gewerkt op de serviceafdeling van KPN. Hier maakte ik deel uit van een grote groep medewerkers die dagelijks de vele klanten van KPN te woord stonden bij problemen en vragen. Doordat de serviceafdeling verkleind werd bij KPN, zit ik noodgedwongen zonder passende baan. Uw organisatie spreekt mij enorm aan en het liefst zou ik een functie vervullen op uw serviceafdeling.

In bijgevoegd curriculum vitae vindt u verdere persoonlijke informatie over mijn behaalde diploma’s en mijn werkervaringen gedurende de afgelopen jaren. Ik zou het leuk vinden om een keer met u te spreken ter oriëntatie. Ik zie graag uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Vanessa Vonk

Bijlage: curriculum vitae

Sollicitatietips? klik hier

Advertentietip