Een voorbeeld Sollicitatiebrief stewardess. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede stewardess sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Hoofddorp, 29 april 2018)

Betreft: vacature stewardess

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte meneer Nijkamp)

Via een online vacaturebank kwam ik een advertentie tegen van uw organisatie waarbij u aangeeft dat u een vacature open heeft staan voor de functie van stewardess. Na het lezen van de vacature ben ik gelijk een sollicitatiebrief gaan schrijven. Via deze weg wil ik mij graag voorstellen als sollicitant voor de openstaande vacature van stewardess.

Al van kleins af aan spreekt het beroep van stewardess mij enorm aan en nu ik in het bezit ben van mijn MBO diploma toerisme en recreatie wil ik enthousiast beginnen aan een baan die past bij mijn interesses. Tijdens mijn opleiding toerisme en recreatie heb ik enorm veel kennis vergaard over de hele toerismesector en tijdens mijn praktijkstages heb ik veel praktijk ervaring opgedaan.

Aangezien ik woonachtig ben in Hoofddorp en dus dichtbij Schiphol woon hoef ik niet opzoek te gaan woonruimte in de omgeving van Schiphol. Deze functie is uitermate geschikt voor mij omdat ik heel klant en service gericht ingesteld ben. Daarnaast ben ik  communicatief  een ik heb een sterke persoonlijkheid, ik spreek naast de Nederlandse taal ook de Engelse en Duitse taal.

Mijn enthousiasme om aan de slag te gaan als stewardess bij uw luchtvaartmaatschappij is heel groot en ik zie het als een enorme kans om mijn opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen. U heeft het in uw advertentie er over dat de kandidaat van meerwaarde moet zijn. Ik denk dat ik dit met mijn enthousiasme, kennis en vaardigheden absoluut kan zijn.

Voor verdere persoonlijke informatie over mijn behaalde diploma’s en andere werkzaamheden verwijs ik u graag naar mijn curriculum vitae. Graag zou ik u in een persoonlijk gesprek een toelichting geven op mijn sollicitatie.
Met belangstelling zie ik uw antwoord tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Misschien is de sollicitatiebrief grondstewardess wel iets voor u! klik hier voor de link

Advertentietip