Een voorbeeld sollicitatiebrief gastheer. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief gastheer te kunnen schrijven.

Advertentietip

 

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Groningen, 14 april 2018)

Betreft: vacature gastheer

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte mevrouw Visser)

Op de vacature website vacaturenbank van 12 april jl. las ik met veel belangstelling de vacature van u voor de functie van gastheer bij uw specialiteiten restaurant. Ik voelde mij direct aangesproken bij het lezen van de vacature en heb direct besloten om u een sollicitatiebrief met mijn interesse en motivatie te schrijven.

Ruim 4 jaar geleden ben ik afgestudeerd op de Middelbare Hotelschool in Amsterdam. Hierna ben ik gaan werken als gastheer bij restaurant Les Arcades in IJsselstein. Bij dit restaurant heb hier veel werkervaring opgedaan zoals het verzorgen en schoonhouden van de tafels, het serveren van het eten en drinken en het bewaken van de kwaliteit in het restaurant.

De reden dat ik u deze sollicitatiebrief stuurt is dat ik op dit moment niet verder kan groeien naar een volwaardige gastheer met een eigen brigade. In uw vacature geeft u aan dat dit bij uw restaurant zeker mogelijk is. Persoonlijke ontwikkeling en uitdaging vind ik zeer belangrijk en ik weet zeker dat ik bij uw restaurant weer de uitdaging zal gaan vinden en mij persoonlijk nog verder kan gaan ontwikkelen.

Ik zou mezelf tenslotte willen beschrijven als een jonge ambitieuze en vriendelijk persoon, die passie heeft voor het horeca vak. Ik ben ervan overtuigd dat ik kan voldoen aan de omschreven functie eisen en dat ik een waardevolle bijdrage kan zijn voor uw organisatie.

Voor meer persoonlijke informatie over mijn werkervaringen en behaalde diploma’s verwijs ik u naar mijn curriculum vitae. Graag kom ik in een persoonlijk gesprek een toelichting geven op mijn sollicitatie en curriculum vitae. Ik zie uw reactie met veel belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage : curriculum vitae

Advertentietip