Een voorbeeld Sollicitatiebrief havenmeester. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede havenmeester sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Urk, 12 november 2018)

Betreft: vacature havenmeester

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte meneer Sluis)

Graag kom ik in aanmerking voor de openstaande functie van havenmeester. Op de website van de werk.nl las ik met enorm veel enthousiasme de vacature in uw haven. De openstaande vacature van havenmeester sluit precies aan bij mijn arbeidsverleden. Middels deze brief wil ik mij graag als kandidaat voorstellen voor de functie van havenmeester in Urk.

In mijn loopbaan als havenmeester ben ik in meerdere havens werkzaam geweest als havenmeester. De havens waar ik heb gewerkt verschillen in grote maar de werkzaamheden waren altijd vrijwel hetzelfde. Ik ben nu werkzaam in een kleine haven in Almelo. De haven sluit per 1 januari 2015 en hierdoor ben ik genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe haven. Urk is een vissersdorpje met een bijzondere haven waar de hele dag door van alles te doen is. Met mijn jaren lange ervaring als havenmeester kan ik direct aan de slag per 1 januari 2015.

Als havenmeester moet je geen 9 tot 5 mentaliteit hebben want in de haven moet het 24/7 veilig zijn.
Ik ben bekend met alle veiligheids gerelateerde aspecten binnen de haven, zoals het controleren van de diepgang en het inspecteren van de kade. Ook ben ik bekend met alle systemen in het havenkantoor en kan ik zelfstandig de administratie bijhouden. Als havenmeester in een kleine haven ben je op jezelf aangewezen en ik kan hierdoor goed zelfstandig werkzaamheden uitvoeren.

Graag zou ik door u worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, zodat ik mijn motivatie en vergaande interesse u mondeling kan toelichten. Voor persoonlijke informatie over mijn diploma’s, cursussen en andere werkervaringen verwijs ik u graag naar het bijgevoegde curriculum vitae. Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip