Een voorbeeld sollicitatiebrief pijpfitter, pijplasser. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede pijpfitter, pijplasser sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Pieter de Boer Hendrikskade 12 1234 AA Amsterdam

Van Bree BV
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 14 maart 2019

Betreft: sollicitatie lasser

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij zou ik graag willen solliciteren naar de functie van lasser bij Van Bree BV. Uw vacature werd mij via social media onder de aandacht gebracht en ik heb geen moment na hoeven denken over mijn sollicitatie. Ik ben ervan overtuigd dat deze baan mij op het lijf geschreven staat.

Ik zal mij eerst beknopt voorstellen. Ik ben Pieter de Boer, 33 jaar oud en woonachtig te Amsterdam met mijn vrouw en dochter. Tot voor kort ben ik als lasser werkzaam geweest bij TechniRak, waar mijn functie helaas werd opgeheven. Hierdoor ben ik nu op zoek naar een nieuwe baan, en door mijn ruime ervaring als lasser, gaat mijn voorkeur uit naar deze functie. Uw vacature komt dan ook als geroepen.

In 2004 ben ik afgestudeerd aan de technische universiteit en hierna ben ik direct aan de slag gegaan als professioneel lasser. Ik ben begonnen bij een kleinschalig lokaal bedrijf, Sanders Verber VOF, waar ik twee jaar lang met veel plezier heb gewerkt. Toch wilde ik meer van mijzelf kunnen laten zien in mijn functie als lasser, en hier was de betreffende onderneming eenvoudigweg te klein voor. Hierop heb ik de kans aangepakt op bij TechniRak aan de slag te gaan als lasser.

Ik ben goed bekend met uw onderneming, daar mijn vader jarenlang lasser is geweest bij Van Bree BV. Helaas is mijn vader, Onno de Vries, drie jaar geleden overleden. Voor die tijd bezocht ik uw onderneming met grote regelmaat, vooral ook om extra technieken van mijn vader te leren. De sfeer in uw onderneming heeft mij altijd erg aangesproken en mijn vader heeft dan ook altijd vol lof over Van Bree BV gesproken.

Doordat ik de technieken niet alleen tijdens mijn studie heb kunnen leren, maar ook van mijn vader, ben ik goed bekend met de technieken die binnen uw onderneming worden gehanteerd. Ik zou graag de uitdaging aangaan en veel voor u gaan betekenen in de toekomst. Ik weet dat ik hiervoor over de juiste vaardigheden beschik. Uiteraard kom ik graag eens langs om mijn schriftelijke sollicitatie mondeling toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

Pieter de Boer

Advertentietip