Een voorbeeld sollicitatiebrief hotelreceptioniste. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede hotelreceptioniste sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Houten, 16 Januari 2021)

Betreft: vacature hotelreceptioniste

Geachte mevrouw Joosten,

Naar aanleiding van uw vacature op de internetsite jobs.nl en ons telefoongesprek van dinsdag 13 Januari jl. wil ik mij graag voorstellen en solliciteren op de openstaande vacature van hotelreceptioniste.

De functie van hotelreceptioniste spreekt mij zeer aan en past goed bij mijn werkervaring als receptioniste. Ik heb jarenlang een zelfde soort functie gehad bij vergelijkbare bedrijven zoals dat van u. De functie spreekt mij aan doordat je in deze functie het aanspreek punt bent binnen het bedrijf en daardoor veel contact heb met gasten en medewerkers. Ik ben door gezinsuitbreiding nu een aantal jaren bij de deur en ik wil weer terug keren in de arbeidsmarkt en deze functie zou daar een goede mogelijkheid tot bieden. Uw hotel zoekt een gemotiveerde hotelreceptioniste die ervaring heeft op het gebied van inchecken van de gasten, deze ervaring heb ik en ik denk een goede aanvulling te zijn op uw team.

In de jaren dat ik bij de deur heb gezeten heb ik niet stil gezeten. Ik heb uit een lopende zelf studies gedaan en deze met succes afgerond. Ik heb dit gedaan omdat ik mij wilde blijven ontwikkelen en zo een terug keer op de arbeidsmarkt te versoepelen. Mijn laatst gedane studie is PR management en sluit aan bij wat uw bedrijf zoekt in en hotelreceptioniste.

Ik hoop dat ik uw interesse hebt gewekt om mij uit te nodigen om mijn sollicitatiebrief toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Op zoek naar nog meer sollicitatiebrieven? Klik hier

Advertentietip