Hier meer info over het beroep automonteur. Alles over wat doet een automonteur en wat verdiend deze persoon in Nederland. Een automonteur voert reparaties bij auto’s uit maar onderhoudt de auto’s ook. Een automonteur is vaak bij een dealer werkzaam en heeft in dat geval veel kennis van een bepaald merk auto. Tegenwoordig komt er naast kennis van de motor en andere delen ook veel kennis over software bij kijken.
Een automonteur vervangt of repareert kapotte of versleten onderdelen van een auto en voert ook onderhoudsbeurten uit waarbij er bijvoorbeeld olie ververst wordt, onderdelen worden ingesmeerd etc. Verder geeft een automonteur ook advies over het eventuele vervangen van de onderdelen en kan hij een goede prijsopgave aan klanten geven. Ook bespreekt de automonteur eventuele problemen die er met de auto zijn zodat hij op die manier een eventuele analyse kan maken.

Taken van een automonteur
• Het achterhalen van schade of gebreken aan een auto en het inschatten van de daarbij komende kosten.
• Met de klanten bespreken wat de problemen zijn en het juiste materiaal bestellen en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.
• De auto goed controleren en zorgt er daarbij voor dat alles ook goed werkt en eventueel vervangen wordt. Hierbij kunt u denken aan veiligheidsgordels, slangen, stuursystemen, bougies, remschijven etc.
• Het testen van het systeem en van alle onderdelen van de auto, waarbij er gebruik van de correcte apparatuur en instrumenten zal worden gemaakt.
• Het plannen van werkzaamheden.
• Versleten of defecte onderdelen repareren of vervangen.
• Onderhoudsbeurten aan auto’s uitvoeren, zoals olie verversen, kapotte lampen vervangen etc.
• Het testen en afstellen of bijstellen van gerepareerde of vervangen onderdelen om er zo voor te zorgen dat alles goed en naar behoren functioneert.
• Kleine carrosserie- en sierstrip reparaties uitvoeren.

Wat verdiend een automonteur?
Het beroep automonteur verdiend bij de start €2100 en dit loopt op naar €2.850 euro per maand. Wij gaan uit van een leeftijd van 30 jaar op basis van 38 uur per week. Deze indicatie is exclusief vakantiegeld en bonussen. Alle onderstaande bedragen zijn bruto en excl. vakantietoeslag. Houdt er ook rekening mee dat het hier om salarissen gaat en dus alleen over loon uit loondienst.

SelectSelect