Het beroep ober is een leuke baan in eetgelegenheden of andere horecagelegenheden. Een ober neemt als eerst de bestellingen op van de gasten hierna zal de ober het bestelde serveren aan de tafel en uiteindelijk zal hij de rekening opmaken en handelt de betalingen af in de horecagelegenheid.

Welke taken heeft een ober?
• Dekt tafels, bijv. met schone tafelkleden, bestek, serviesgoed en glazen.
• Gasten verwelkomen en de gasten begeleiden naar de tafel en de menukaart overhandigen.
• Opnemen van drank en eetbestellingen van de gasten en geeft dit door aan de het bar en keukenpersoneel.
• Zorgt dat gasten zich op hun gemak voelen in de omgeving en dat ze op de hoogte zijn van de dag hap en de andere specialiteiten van het horecabedrijf.
• Dekt tafels en ruimt tafels op. Bij het dekken van de tafel moet het bestek, serviesgoed en de glazen volgens de etiket regels worden neergezet. Bij het afruimen de afwas naar de keuken brengen en maakt de tafels schoon.
• Serveren van het bestelde eten en drinken aan de gasten.
• Vraagt de gasten duidelijk of ze tevreden zijn en bij eventuele klachten worden deze direct afgehandeld op de juiste manie.
• Het opmaken van de rekening en het afhandelen van de betaling aan de klanten.
• Tot ziens wensen van de gasten en een gepast afscheid

Wat verdiend een ober?
Een ober verdiend bij de start €2.000 en dit loopt op naar €3.100 euro per maand. Wij gaan uit van een leeftijd van 30 jaar op basis van 38 uur per week. Deze indicatie is exclusief vakantiegeld en bonussen. Alle onderstaande bedragen zijn bruto en excl. vakantietoeslag. Houdt er ook rekening mee dat het hier om salarissen gaat en dus alleen over loon uit loondienst