receptionistAls receptionist ontvangt u bezoekers en stuurt deze op keurige en vriendelijke wijze door naar hun afspraken.
Ook neemt u de telefoon op en verbindt u mensen door, beantwoord u alle vragen en geeft u eenvoudige informatie over de vestiging. Als receptionist legt u de gegevens van bezoekers vast en voorziet hen – indien nodig – van bezoekerspassen.

Informatieverzoeken handelt u op correcte wijze af, dit doet u door bijvoorbeeld eenvoudige informatie of een brochure te geven over de vestiging waarin u werkzaam bent. Ook legt u de gegevens over het informatieverzoek vast. U hoort als receptionist ook klachten van bijvoorbeeld klanten aan en indien mogelijk behandelt u deze ook. U maakt eventuele reserveringen, het inplannen van afspraken is ook uw taak en uiteraard onderhoudt u ook de (online) afsprakenkalenders. U onderhoudt uw werkomgeving, voert administratieve taken zoals tekstverwerken, postbehandeling, bakzaken etc. uit en communiceert met andere medewerkers, bijvoorbeeld om bepaalde relevante informatie uit te wisselen.

Taken van de receptionist

  • U begroet bezoeker en bepaald de reden van hun bezoek en stuurt hen vervolgens naar de juiste plek of persoon door
  • U legt gegevens van de bezoekers vast en geeft hen –indien nodig- een bezoekerspas
  • U beantwoordt de telefoon en verbindt mensen door en neemt berichten voor afwezig personeel aan
  • U handelt informatieverzoeken vakkundig en efficiënt af. Dit kan door eenvoudige informatie of brochures over de vestiging te geven, Tevens legt u alle informatie verzoeken vast
  • U hoort de klachten van bijvoorbeeld klanten aan en indien mogelijk handelt u deze ook af
  • U boekt reserveringen en zorgt voor het plannen van afspraken en onderhoudt de (online) afsprakenkalenders
  • U ontvangt betalingen en ook zorgt u voor de registratie van ontvangstbewijzen
  • U zorgt voor een nette receptieomgeving en verzorgt drankjes en zorgt ervoor dat veiligheidsprocedures en de beveiliging van werknemers te allen tijden op worden gevolgd
  • U voert administratief werk uit, zoals proeflezen, tekstverwerken, bankzaken afhandelen etc.
  • U communiceert met andere medewerkers in de vestiging en wisselt relevante informatie op correcte wijze uit.

Wat verdiend een receptionist?
Het beroep receptionist verdiend bij de start € 1875 en dit loopt op naar € 2650 euro per maand. Wij gaan uit van een leeftijd van 30 jaar op basis van 38 uur per week. Deze indicatie is exclusief vakantiegeld en bonussen. Alle onderstaande bedragen zijn bruto en excl. vakantietoeslag. Houdt er ook rekening mee dat het hier om salarissen gaat en dus alleen over loon uit loondienst.

SelectSelect