Wat doet een restaurantkok?
Het beroep restaurantkok bestaat uit voornamelijk uitvoerende taken uit in een keuken van bijvoorbeeld een hotel of restaurant. Samen met de mede restaurantkoks bereid je maaltijden voor zoals deze gepland staan voor het desbetreffende dag.
Welke taken heeft een restaurantkok?
Wanneer je aan het werk gaat restaurantkok, dan bereidt, kookt en presenteert deze gerechten en maakt menu’s in restaurants.
Een restaurantkok heeft een aantal taken:
– Ingrediënten klaarmaken voor consumptie of voor het koken
– De kwaliteit van de ingrediënten beoordelen
– Het wegen, meten en mengen van ingrediënten volgens recept
– De temperatuur van de oven, grill, roosters e.d. reguleren
– De gerechten kruiden en koken volgens recepten
– Eten in porties verdelen en zorgen voor een goede presentatie
– Borden aan bedienden geven of bedient zelf de gasten
– Menu’s maken net als schattingen maken van de kosten
– Controleren, bestellen, ontvangen van bestellingen
– Inspecteren en reinigen in de keuken
Wat verdiend een restaurantkok?
Een restaurantkok verdiend bij de start €1.750 en dit loopt op naar €3.200 euro per maand. Wij gaan uit van een leeftijd van 30 jaar op basis van 38 uur per week. Deze indicatie is exclusief vakantiegeld en bonussen. Alle onderstaande bedragen zijn bruto en excl. vakantietoeslag. Houdt er ook rekening mee dat het hier om salarissen gaat en dus alleen over loon uit loondienst.
Advertentietip