Wat doet een slager?
Het beroep slager is een oud beroep. Een slager (detailhandel) snijdt en bereidt porties vlees voor klanten voor verkoop of gebruik. Hij maakt zelf worst en vleeswaren en specialiteiten slagerijen maken ook zelf soepen, salades en broodjes.

Welke taken heeft een beroep slager?
–          Het bestellen van vlees- en visvoorraden en de voorraad bijhouden
–          Ontvangen en inspecteren van vleesleveringen
–          Standaard of speciaal bestelde stukken vlees maken
–          Stukken vlees of prijzen en in de toonbanken plaatsen
–          Verkopen van vlees of vis aan de klanten
–          Adviseren aan klanten over vlees
–          Instrumenten en werkoppervlaktes schoon maken
–          Ondernemerstaken uitvoeren zoals de financiële administratie, adverteren, beveiliging
–          Eigen producten van vlees maken zoals pate, vleeswaren en worst
–          Leiding geven aan het personeel

Wat verdiend een slager?
Een receptionist verdiend bij de start €1.800 en dit loopt op naar €2.700 euro per maand. Wij gaan uit van een leeftijd van 30 jaar op basis van 38 uur per week. Deze indicatie is exclusief vakantiegeld en bonussen. Alle onderstaande bedragen zijn bruto en excl. vakantietoeslag. Houdt er ook rekening mee dat het hier om salarissen gaat en dus alleen over loon uit loondienst.