Sollicitatiebrief koerier

Een voorbeeld sollicitatiebrief koerier. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede koerier sollicitatiebrief  te kunnen schrijven. Kijk hieronder voor een voorbeeld. Nog meer tips op een rij!

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Maurik,15 januari 2018)

Betreft: vacature koerier

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte heer Janssen)

In het Zakengids van 10 januari jl. heb ik met veel belangstelling de advertentie die u geplaatst heeft doorgenomen. In de advertentie geeft u aan dat er een vacature openstaat voor de functie van koerier. 11 januari jl. heb ik u aan de telefoon gehad en u had mij verteld dat ik middels een schrijven mijn interesse kon gaan tonen voor de openstaande functie van koerier.

De openstaande functie van nationale koerier bij uw organisatie spreekt mij aan, omdat uw organisatie landelijk bekend is en de functie goed te combineren valt met mijn huidige privé omstandigheden. In het verleden heb ik veel internationaal gereden voor diverse organisaties, maar door het hebben van een gezin ambieer ik nu liever een koerier baan zodat ik meer tijd kan door brengen met mijn gezin. Ik ben flexibel in de werktijden en overwerken of extra werken is dan ook geen enkel probleem.

In mijn werk ben ik heel strikt en nauwkeurig en dat is als koerier ook noodzakelijk wanneer je hele dagen op het drukke wegennet van Nederland aan het rijden bent. Bij mijn huidige werkgever werk rij ik voornamelijk internationaal en ik wil graag dichterbij huis werken. Als koerier ben je op je zelf aangewezen en ik kan dan ook goed zelfstandig werken. Ik houd mij altijd netjes aan de voorgeschreven regels ook al zit er enige tijd druk op een rit naar een klant toe. Veiligheid staat bij mij hoog in het vaandel zoals u zelf ook in de vacature aangeeft.

Ik hoop dat mijn brief voor u aanleiding geeft tot een gesprek, zodat ik in een persoonlijk gesprek mijn sollicitatie kan toelichten. Voor verdere informatie en achtergronden van mij verwijs ik u naar de bijlage waarin mijn curriculum vitae is opgenomen.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Klik hier om twee sollicitatiebrieven koerier te downloaden

Advertentietip