Een voorbeeld sollicitatiebrief ziekenverzorgende. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede ziekenverzorgende sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Emmen, 04 maart 2019)

Betreft: Sollicitatiebrief ziekenverzorgende

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte mevrouw Specht)

Momenteel ben ik mij aan het oriënteren op de arbeidsmarkt voor een functie als ziekenverzorgster. Ik las dan ook met veel belangstelling op uw internetsite de openstaande vacature bij uw verzorgingstehuis. Ik heb direct na het lezen van de vacature uw internetsite aandachtig doorgenomen en ik heb daar al aardig wat informatie verkregen over uw verzorgingstehuis. Na alle informatie werd ik nog enthousiaster en uw werkwijze spreekt mij ook bijzonder aan. Met deze sollicitatiebrief wil ik u kenbaar maken dat ik enorm geïnteresseerd ben in de vacature van ziekenverzorgster.

Ik heb al de enige werkervaring in de zorg en heb bij meerdere zorginstellingen gewerkt, hierdoor beschik ik over de gevraagde werkervaring. De zorg spreekt mij enorm aan want je bent elke dag met mensen bezig die het enorm waarderen dat ze verzorgd worden, omdat zij hiervan zo afhankelijk zijn. Ik heb naast mijn beschikbare werkervaring ook de gevraagde diploma’s in bezit om te kunnen en mogen functioneren als ziekenverzorgster.

Ik beschik naast het boven genoemde ook over goede communicatieve vaardigheden en ik ben een enorme doorzetter. In de zorg sector heb ik gemerkt dat een positieve houding en inlevingsvermogen in de patiënten enorm wordt gewaardeerd en ik vind dit dan ook uitermate belangrijk. Uw organisatie zal dit dan ook van mij kunnen verwachten terwijl ik patiënten verzorg met de zorg die ze nodig hebben.

Graag zou ik in een gesprek met u mijn open sollicitatie willen toelichten. Voor verdere persoonlijke informatie over mij verwijs ik u naar de bijlage waarin ik mijn curriculum vitae heb opgenomen.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip