De meeste mensen kennen het woord CV wel, dat is een afkorting voor curriculum vitae. In een CV schrijf je wat je allemaal kunt. Een CV bevat uitsluitend feiten, dus alleen opleidingen, eerdere werkervaringen en kwaliteiten.

De bedoeling hiervan is dat de mogelijke werkgever een goed beeld krijgt over uw niveau, kennis, werkervaring en werkniveau. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat je jezelf verkoopt in een CV, je moet al je pluspunten melden en al je minpunten vrijwel allemaal vermijden. Echter moet u natuurlijk wel eerlijk blijven zodat uw mogelijke werkgever een beter beeld krijgt van u.

Het allerbelangrijkste is dat je je CV kort houdt, een CV kan het beste bestaan uit maximaal 2 pagina’s. Zorg ervoor dat alle eisen erin staat, als dit niet het geval is dan wordt u sollicitatiebrief vaak meteen al weggegooid.

Er zijn een aantal soorten curriculum Vitae, namelijk:

  • Chronologisch CV, dit houdt in dat je in een logische tijdvolgorde vertelt wat voor functies je hebt gehad tot nu toe. Deze wordt het vaakst gebruikt aangezien dit het meest logisch is.
  • Vaardigheden CV, hierin vertel je puur over je vaardigheden, dat betekent dat u er geen eigen mening en/of draai aan geeft. Dit is vaak het meest interessant aangezien het allen objectief is en totaal niet subjectief.
  • Netwerk CV. Hierin geeft u vooral aan welke contacten u precies heeft. De uiteindelijke bedoeling hiervan is het interesse te wekken van wervingsbureau ’s die opzoek zijn naar extra personeel.

Uiteraard zijn er nog vele verschillenden Cv’s. In dit artikel zijn we echter alleen ingegaan op de hierboven genoemde Cv’s.